skip to Main Content

Az IB-Caddy-vel lépést tartunk a legújabb trendekkel és innovációkkal

A KOCEVAR d.o.o. vállalatnál elkötelezetten foglalkozunk az ellenálláshegesztéssel. Örömmel osztjuk meg tudásunkat, ezért gyakran veszünk részt különböző rendezvényeken. Vezetőnk, ifj. Jožef Kočevar megjelent az IB Caddy csúcstalálkozón, és előadást tartott arról, hogy vállalatunknál a Solidworks programot használjuk termékeink megtervezésére, valamint a menetközben felmerülő szerkezeti problémák megoldására. A vállalatnál gyártott új gépek kiváló minőségű gépalkatrészekből állnak össze, amelyek gyártása a legújabb technológiájú hegesztésvezérlőkkel történik. A legjobb eredmény eléréséhez fontos, hogy megfelelő szoftvereket használjunk, amelyekhez minőségi támogatás is jár.

Jožef Kočevar a legnagyobb hegesztőpisztolyok példáját felhasználva fejtette ki, hogy vállalatunknál miként dolgozunk a Solidworksszel. Végfelhasználónkkal közösen egyedi robotizált ellenálláshegesztő pisztolyokat fejlesztettünk ki, amelyeket személyvonati vagonok alkotóelemeinek összeillesztésére terveztünk. Innovatív megoldásokat dolgoztunk ki az ilyen nagyméretű termékek gyártása során felmerülő szerkezeti problémák megoldására. Nevezetesen a fent említett hegesztőpisztolyok a saját tömegük, a nyomóerő és a pisztoly elektródakar szélességének kombinációja alapján a világ legnagyobbjainak számítanak.

A világ legnagyobb hegesztőpisztolyainak megépítése során a legnagyobb kihívást a pisztolyok tömegének csökkentése és a teherbírás optimalizálása jelentette. A SOLIDWORKS felhasználásával kiszámítottuk, majd végeselemes módszerrel szimuláltuk a hegesztőpisztolyok minden alkotóelemét. A legnehezebb feladatot a hegesztőpisztolyok tömegének csökkentése jelentette. A SOLIDWORKS SimulationXpress segítségével minden elem tömegét ellenőriztük, és az alak optimalizálásával, valamint a legkönnyebb anyagok használatával csökkentettük azt.

„A SOLIDWORKS összes funkciójának felhasználása nélkül nem tudtuk volna befejezni a projektet” – jegyezte meg ifj. Jožef Kočevar.

Nagy öröm volt találkozni a Solidworks felhasználóival, hallani az újdonságokról és kicserélni egymással a jó gyakorlatokra vonatkozó példákat. Alig várjuk a következő IB Caddy csúcstalálkozót.

Back To Top