Skip to content

A KOCEVAR d.o.o. az ellenállás-hegesztés elkötelezett szakértője: e terület legjobb szakembereit foglalkoztatjuk, folyamatosan képezzük csapatunkat, és követjük a trendeket kiemelt hangsúlyt fektetve az innovációra. Vállalatunk 1969 óta van jelen a hegesztés iparágában. Ipari pont-, dudor-, vonal-, és mikroponthegesztő gépeket gyártunk. Cégünk Polzela városában (Szlovénia, Európai Unió) található. Jelenleg a család második generációja dolgozik a vállalatnál.

Az évek során az alábbiakban röviden felsorolt ellenállás-hegesztő gépek széles választékának gyártására szakosodott, jól ismert vállalattá nőttük ki magunkat:

 • pont-, dudor-, és vonalhegesztő gépek
 • egyfázisú váltakozó áramú lineáris hegesztőgépek
 • háromfázisú egyenáramú lineáris hegesztőgépek
 • inverteres (MFDC) középfrekvenciás lineáris hegesztőgépek
 • robotizált pont- és vonalhegesztő pisztolyok
 • billenőkaros állványos ponthegesztőgépek
 • többpont-/ többdudorhegesztőgépek
 • ellenállás-hegesztés automatizálása
 • ellenállás-hegesztés fogyóeszközei (elektróda sapkák, elektródatartók, rétegelt söntök… stb.)
 • ellenállás-hegesztés pótalkatrészei (transzformátorok, vezérlők, pneumatikus hengerek stb.)
 • mérőberendezések

Izgatottan tekintünk a jövőbe, és alig várjuk, hogy Önnel dolgozzunk!

Cégtörténet

1969
A KOČEVAR d.o.o., akkori nevén ELEKTROMEHANIKA – VARILNA TEHNIKA, 1969-ben alakult, amikor egy fiatal mérnök, Jože Kočevar egy kis befektetéssel hegesztő tápegységek fejlesztésébe és gyártásába kezdett.

1970-1979
A jugoszláv piac nagy mennyiségben igényelt ívhegesztő és ellenállás-hegesztő gépeket, így a vállalat gyors ütemben növekedett. Az évtized végére a magántulajdonban lévő vállalat 25 munkavállalót foglalkoztatott, és bővítette termékkínálatát.

1980-1989
1984-ben megkezdődött az első hegesztőgépek gyártása a kondenzátor-kisütéses mikroponthegesztéshez. Mikro ellenállás-hegesztő gépeinket a funkcionalitásra és az egyszerű használatra összpontosítva évről évre továbbfejlesztettük.

1990-1999
Az 1990-es éveket követően az akkor még KOČEVAR & THERMOTRON néven működő vállalatunk az európai piacok felé nyitott. A tömeggyártástól a személyre szabott gépek és megoldások felé fordultunk, nagyobb hangsúlyt fektetve a minőségre. Tervezőcsapatunk kifejlesztette első gépünket kereszt- és hosszirányú vonalhegesztéshez, majd később egy gépet a leolvasztó ellenállás-tompahegesztéshez. Az általános gyártás mellett személyre szabott állványos ellenállás-hegesztő gépeket és vonalhegesztő gépeket kezdtünk gyártani egyedi igényekkel rendelkező ügyfeleink számára.

2000-2009
Az új évezredben a fejlesztő részlegünk különösen a munkabiztonságra összpontosított a dudor- és vonalhegesztő gépeink esetében. Később az eredetiberendezés-gyártók, valamint az első és második szintű gyártók számára autóipari állványos ellenállás-hegesztő gépeket kínáltunk. E kettő lett a védjegyünk a következő évszázadban, amikor a család második generációja átvette a vállalat vezetését.

2010-2019
A KOČEVAR d.o.o. által tervezett és gyártott, újonnan kifejlesztett gépek kiváló minőségű alkatrészekből állnak, amelyeket a legújabb technológiai és innovatív megoldások alkalmazása mellett, precíziós munkával gyártunk. A vasútiparban uralkodó trendeket követve csapatunk egyedi, könnyű, nagy karhosszúságú és nagy nyomóerővel rendelkező robothegesztő pisztolyokat fejlesztett ki. Hegesztőgépeink Industry 4.0 kompatibilisek és készen állnak a hegesztés automatizálására.

Back To Top